پادکست 2: معایب مدارس تیزهوشان

سلام عرض می کنم خدمت همه دوستان عزیز، همه همراهان گرامی وبسایت باوراندیشان. شیخ احمدی هستم مدیر وب سایت باوراندیشان و انشالله قرار هست در این پادکست در مورد معایب مدارس تیزهوشان با هم صحبت کنیم.
اگه به خاطر داشته باشید و پادکست های قبلی ما را دنبال کرده باشید، در پادکست قبلی آمدیم و در مورد مزایای مدارس تیزهوشان صحبت کردیم. اینکه چرا انقدر این مدارس خاص هستند و چرا انقدر والدین دانش آموزان دوست دارند فرزندشان در این مدارس تحصیل کنند.
اما نکته مهم تر که باید به آن دقت کنیم این است که هر چیزی در کنار مزایایی که دارد، مطمئناً یکسری معایبی هم خواهد داشت و به همین خاطر ما باید بدانیم که مدارس تیزهوشان هم متاسفانه یکسری معایب دارند که اگر به آنها دقت و توجه کافی نشود، می توانند این موارد هم مشکلساز شوند.
متاسفانه اکثر والدین تصور میکنند همین که فرزندشان در مدارس تیزهوشان تحصیل کند، به معنی این است که دیگر صددرصد در آزمون کنکور قبول خواهد شد و صد در صد یک آینده درخشان خواهد داشت؛ در حالی که همچین چیزی نیست و به این معایب مدارس تیزهوشان هم باید خیلی دقت کنیم و آنها را جدی بگیریم. در ادامه قصد داریم ۵ عیب بسیار بزرگ مدارس تیزهوشان را با هم بررسی میکنیم.
اولین عیب مدارس تیزهوشان: احساس شکست و کاهش اعتماد به نفس قبول نشدگان
اولین عیب مدارس تیزهوشان احساس شکست و کاهش اعتماد به نفس برای قبول نشدگان است. می دانیم متاسفانه تعداد بسیار زیادی از دانش آموزان در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان مطمئنا قبول نخواهد شد. دلیل آن هم این است که درصد پذیرش این مدارس بسیار پایین است و تعداد داوطلبین هم بسیار زیاد می باشد.
به همین خاطر دانش آموز برای قبولی در این مدارس باید از پس یک آزمون بسیار سخت و نفس گیر بربیاید. این آزمون هم نمی تواند تمام توانایی ها، استعدادها و تمام ظرفیتهای آن دانشآموز را به خوبی سنجش و تعیین کند. بنابراین دانش آموزی که معمولا در مدرسه خود شاگرد اول بوده و نمرات بسیار خوبی داشته و همچنین اعتماد به نفس بالایی داشته، حالا به یکباره و با قبول نشدن و رد شدن در این آزمون، احساس سرخوردگی و شکست به او دست خواهد داد و ممکن هست این قبول نشدن به اعتماد به نفس او هم صدمه بزند.
به همین خاطر این دانشآموزان باید حتماً بدانند این قبول نشدن آنها به معنی ضعیف بودن آنها نیست، به این معنی نیست که دیگر کار برای آنها تمام شده است. بسیاری از دانشآموزان وجود دارند که توانستند در مدارس عادی یا مدارس غیرانتفاعی تلاش خود را بکنند و اتفاقا توانستند نتایج خیلی خوبی هم در کنکور به دست آورند. پس این نکته را حتما در نظر داشته باشید این پایان کار برای شما نیست. میتوانید در مدارس دولتی یا مدارس غیرانتفاعی یا حتی مدارس عادی کار خود را ادامه بدهید و نتایج خیلی خوبی هم بگیرید.
دومین عیب مدارس تیزهوشان: فشار بالا به دانش آموزان قبول شده
دومین عیب مدارس تیزهوشان فشار بالایی است که به دانش آموزان قبول شده وارد می شود. در مورد دانش آموزانی که قبول نشوند صحبت کردیم که چه اتفاقی می افتد. از این طرف هم باید بدانیم دانش آموزی که قبول می شود از طرف معلمین خود، از طرف پدر مادر و از طرف همه اطرافیان خودش معمولا تحت فشار قرار میگیرد و به همین خاطر فشار بسیار زیادی به این دانشآموز وارد می شود.
حالا فرض کنیم این دانشآموز ما، ضریب هوشی و درکش از بقیه دانشآموزان پایینتر باشد؛ می بینیم که این فشار چندین برابر می شود و مطمئنا خیلی به اعتماد به نفس او صدمه خواهد زد. در این موارد بهتر است که والدین زیاد به دانشآموز فشار وارد نکند و سعی کنند مراقب دانش آموز باشند، به خصوص در ماه های اولیه که مطمئنا فشار بسیار زیادی به دانش اموز وارد خواهد شد و به همین خاطر باید به او کمک کنند تا خود را با شرایط مدرسه جدید وفق دهد.
سومین عیب مدارس تیزهوشان: غرور کاذب و اعتمادبنفس بیش از حد قبول شدگان
سومین عیب مدارس تیزهوشان غرور کاذبی است که در قبول شده ها به وجود میآید. دانشآموزانی که در این مدارس قبول میشوند، معمولا دچار اعتماد به نفسی بیش از حد می شوند و همچنین دچار غرور هایی می شوند که می تواند روی روابطشان با اطرافیانشان بسیار تاثیر بدی بگذارد.
پس بهتر است به این قبول شدن خود به هیچ عنوان به چشم یک امتیاز ویژه نگاه نکنید. فکر نکنید که الان شما خیلی خاص هستید. دقیقا برعکس این حالت وجود دارد؛ یعنی علاوه بر اینکه در دروس مدرسه خوب کار می کنید، باید سعی کنید مهارتهای اجتماعی تان را هم افزایش دهید. شما باید در اخلاق و رفتار مناسب، سرآمد همه باشید. فقط بحث نمرات نیست. پس به این نکته هم خیلی دقت داشته باشید.
چهارمین عیب مدارس تیزهوشان: دور ماندن از مسائل اجتماعی و منزوی شدن
چهارمین عیب مدارس تیزهوشان دور ماندن از مسائل اجتماعی و منزوی شدن می باشد. گفتیم که برنامههای مدارس تیزهوشان خیلی فشرده هستند و معمولاً دانش آموز واقعاً وقت سر خاراندن هم ندارد؛ یعنی وقت کافی برای گردش رفتن و بیرون رفتن با دوستاش را ندارد و بسیاری از برنامههای دیگر اجتماعی را هم از دست می دهد. پس به همین خاطر باید والدین حتماً به این نکته توجه داشته باشند. سعی کنید حتماً یک برنامه عالی برای خود بچینید که هم بتوانید به درس ها و تکالیف خود برسید و هم بتوانید در فعالیت های اجتماعی دیگر شرکت کنید. یعنی تفریحات شما هم باید در کنار درس و تحصیل شما وجود داشته باشد.
پنجمین عیب مدارس تیزهوشان: هزینههای بالای مدارس تیزهوشان
پنجمین و آخرین عیب مدارس تیزهوشان هزینههای بالای این مدارس است. گفتیم که این مدارس دولتی هستند اما یکسری هزینهها هم دارند و آن هم به علت کلاس های فوق العاده ایست که این مدارس برگزار میکنند و همچنین فعالیت های کمک درسی که انجام میدهند.
معمولاً شهریه این مدارس کمی بالاست و بنابر چیزی که اعلام شده است، شهریه این مدارس باید در حدود نصف شهریه مدارس غیر دولتی همان منطقه باشد؛ یعنی اگر مثلا در همان منطقهای که مدرسه تیزهوشان وجود دارد، یک مدرسه غیر انتفاعی با قیمت شهریه ۶ میلیون تومان وجود دارد، پس شهریه مدرسه تیزهوشان باید در حدود ۳ میلیون تومان باشد.
پس لازم است به این نکات هم خیلی دقت کنیم. ما سعی کردیم در این پادکست بیاییم و معایب مدارس تیزهوشان را با هم بررسی کنیم. اما نکته مهمی که وجود دارد و باید به آن دقت کنید این است که این ها واقعا معایب مدارس تیزهوشان نیست؛ یعنی مدارس تیزهوشان در ذات خود هیچ عیبی ندارند. این موارد عیب هایی است که ناشی از آزمون و خود مدارس تیزهوشان هست و مشکلاتی است که ما در برخورد با این مدارس و آزمون ورودی مدارس تیزهوشان با آنها مواجه میشویم. چون این مدارس، مدارس خاصی هستند و نیازمند دانش آموز خاصی هم می باشند که بتواند با شرایط این مدارس خود را وفق بدهد.
امیدواریم که از این پادکست آموزشی لذت برده باشید. اگر فکر میکنید این پادکست برای شما مفید بود، سعی کنید آن را با دوستان خود در وب سایت ها و شبکه های اجتماعی مختلف دیگر به اشتراک بگذارید.
برای دانلود رایگان فایل صوتی این پادکست، روی کادر «دانلود فایل» کلیک کنید.
- حجم فایل: 11 مگابایت
- زمان پادکست: 7:50 دقیقه
- فرمت : mp3
پسورد فایل : پسورد ندارد گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید